maanantai 15. heinäkuuta 2013

Stifler kävi kastroitavana

Otsikkohan sen kertoo. Viime viikon torstaina lähti vihdoinkin meidän pikku vauvalta pallit pois! Olisin vienyt tyypin jo aikaisemmin leikkaukseen jos olisin tiennyt kuinka helppo ja nopea koko homma on. Aluksihan oli tarkoitus leikkauttaa Stifler jo maaliskuussa, mutta ongelmaksi muodostui Launeen hyvin korkea hintataso. 15kg koiran leikkaus olisi maksanut vajaa 400 euroa.
Tässä kuluneen kesän aikana Stifler oli alkanut olla jo todella agressiivinen Siriukselle, ja kävi aina tilaisuuden tullessa veljen kimppuun. Mm. syöminen samassa taloudessa ei meinannut onnistua saatika minkäänlainen leikkiminen. Ongelmana oli myös se, ettei pikkukaveri antanut nostaa itseään syliin tai välillä jopa koskea ilman murinaa meille tai Siriukselle. Stifler ei myöskään sulattanut minkäänlaista huomionantoa Siriukselle. Stifler on satuttanut Siriusta jo niin pahasti että isoveikka alkoi olla aika peloissaan ja vältteni pienemmän seuraa. Sirius ei ole yhtään tappelijatyyppinen, vaan rauhallinen ja alistuva, eli täysin Stiflerin vastakohta.
Saatiin sitten tosi nopeasti aika Sastamalan kunnaneläinlääkäri Pertti Valkamalle, jolla Stiflerin kastrointi maksoi kokonaiset 130 euroa, jossa mukana antibioottikuuri, kauluri ja kipulääkkeet. Koko operaatio oli rauhoittavan piikin jälkeen ohi noin vartissa, ja samaan aikaan toimenpidehuoneessa oli toinenkin kastroitava uros ja viisi kissaa. En voi muuta kun olla tyytyväinen.
Ensimmäiset tunnit oli aika ihmettemistä miksei takajalat oikein toimi, kun oli vielä puudutus päällä. Muuten tuntuu ettei Stifler ole edes huomannut että jotain puuttuu. Tötteröä ei viitsitty pitää kaverilla päässä kun ehkä pari tuntia, ei uskaltanut kävellä se päässä enkä kokenut sille tarvetta. Kaveri ei ollut yhtään kiinnostunut alapäästään, joten vaan Siriuksen nuoleskeluja varten laitettiin ensin vaippa ja sitten housut.
Positiivisia asioita oon huomannut jo muun muassa sen, ettei Stifler ole enää vihainen Siriukselle. Siriuskin on alkanut huomata sen, ja leikkiminen alkaa taas sujua. Toivottavasti asiat pysyykin niin. Kaiken hormonin lähteminen kehosta kestää kuitenkin jopa yli puoli vuotta, eli kaveri voi hyvinkin vielä muuttua vaikka kuinka ja paljon! Muuten Stifler on yhtä villi ja nirso ruuan suhteen kuin aina ennenkin. Aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti