Tein just äsken mun ''bravuuriruokaa'' joka on mandariinibroileria ja riisiä. Tänään kylläkään meillä ei ollut riisiä eikä mandariineja, joten korvasin ne ihan normi broilerikastikkeella ja perunamuusilla. Ohje on meidän yläasteen köksänkirjasta, ja oon tehnyt tätä varmaan sata kertaa sen jälkeen kun valmistettiin tätä ensimmäisen kerran, varmaan joskus 5 vuotta takaperin koulussa. Ohje on siis alunperin kirjasta Hyvää Pataa, mutta mun omilla muutoksilla.
600 g broilerisuikaleita
2 rkl öljyä
1 iso sipuli (vaihtoehtoisesti kuivattu sipulirouhe yms. käy)
mustapippuria
paprikajauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2-4 mandariinia tai 1 tlk säilykemandariineja
1 dl kevytkermaa
Aloita ruskistamalla lihasuikaleet öljyssä. Itse leikkelen broilerinpaloja vähän pienemmäksi saksilla. Sitten sekoita joukkoon hienonnettu sipuli/sipulirouhe, mustapippuri ja paprikajauhe. Mausteita laitetaan oman maun mukaan, itse laitan noin kaksi ''hyppysellistä'' mustapippuria ja pari teelusikallista paprikaa, joskus enemmänkin. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.
Mulla on tähän väliin yks kikkakolmonen: suristele vehnäjauhot ja vesi yhteen (vaikka maidonvatkaimella), ja kaada seos vasta sitten kattilaan. Ei tuu paakkuja. :-) |
Itse käytän kastikkeeseen Kotigastronomin sipulirouhetta ja lisäksi vielä broilerimaustetta. |
Valmis kastike näyttääpi tältä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti